موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس

سرلشکر رضایی: هدف از جنگ‌افروزی رژیم صهیونیستی نابودی اسلام و مقابله با ایران است

فرمانده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در دوران دفاع مقدس هدف از جنگ‌افروزی رژیم صهیونیستی را نابودی اسلام و مقابله با جمهوری اسلامی ایران دانست و گفت: دشمن بعد از سقوط فلسطین و لبنان به سمت سوریه، عراق، عربستان، ترکیه و ایران می‌آید.

به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس، سرلشکر پاسدار «محسن رضایی» فرمانده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در دوران دفاع مقدس و عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در «شب خاطره دفاع مقدس» که شب گذشته با محوریت «توپخانه و موشکی سپاه» در موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس برگزار شد، با بیان اینکه خانواده توپخانه یکی از خانواده‌های موفق و پرافتخار سپاه است که حفظ روابط برادری و معنوی آن یکی از وظایف و تکالیف ما بعد از دفاع مقدس است، اظهار داشت: تشکیل سپاه از شگفت‌انگیزترین رویداد‌های انقلاب اسلامی بود و واحد توپخانه در کانون این شگفتی قرار داشت.
سرلشکر رضایی ادامه داد: در حمله رژیم بعثی به ایران اسلامی، ده‌ها کشور و قدرت‌های مطرح جهان یعنی آمریکا و شوروی سابق پشت سر دشمن بعثی قرار داشتند. فرماندهی این جنگ با آمریکا و ابزار یعنی توپخانه و سایر تسلیحات از شوروی سابق بود. روبه‌روی این دشمن، نیروهای ارتش جمهوری اسلامی، رزمندگان داوطلب و جوانان کشور با سلاح‌هایی در حد کلاشینکف و ژ۳ قرار داشت.
وی بیان اینکه چه کسی باور می‌کرد ایران بتواند در این جنگ نابرابر پیروز شود، افزود: دشمنان با تصور پیروزی حتمی خود، به خاک ایران وارد شدند و عده‌ای جوان را در مقابل و از طرفی امکانات ارتش جمهوری اسلامی ایران از دست رفته و متلاشی شده بود. حال اینکه چگونه ورق جنگ برگشت و همه چیز دگرگون شد را از پنجره توپخانه سپاه و این معجزه الهی می‌توان دید.
فرمانده اسبق سپاه پاسداران انقلاب اسلامی گفت: ما در عملیات ثامن‌الائمه (ع) چند قبضه توپ غنیمتی به دست آوردیم، اما با اینها نمی‌شد یگان توپخانه تشکیل داد. بعد از آن، در آذرماه عملیات طریق‌القدس انجام شد و سردار «زاهدی» که اخیراً در سوریه شهید شدند با گردان‌های لشکر ۱۴ امام حسین (ع) پیش رفت، دشمن را دور زد و موفق شد حدود ۱۵ قبضه توپ غنیمتی به دست بیاورد.
سرلشکر رضایی یادآور شد: در عملیات طریق‌القدس کمبود آتش پشتیبانی ما کاملاً محسوس بود؛ بخاطر همین برادران ارتش به شهید «صیاد شیرازی» پیشنهاد داده بودند که عملیات نکنیم؛ چون آتش تهیه نداشتیم؛ لذا من به شهید حسن باقری گفتم ما که توپخانه نداریم، آیا امکانش هست که با تجمیع خمپاره‌ها آتش تهیه را فراهم کنیم؟ ایشان این امر را امکان‌پذیر دانست. گفتم آیا کسی را می‌شناسی که چنین کاری را انجام دهد؟ گفت بله؛ جوانی به اسم «طهرانی‌مقدم» را می‌شناسم.
وی ادامه داد: به این ترتیب، اولین گام در شکل‌گیری واحد توپخانه سپاه با بکارگیری خمپاره شروع شد. یک جوان لاغر اندام و کم‌سن و سال نزد من آمد و خود را طهرانی‌مقدم معرفی کرد. از او پرسیدم که آیا تاکنون با خمپاره کار کرده‌اید؟ گفت بله؛ تجربه دارم. به او گفتم که می‌خواهیم تطبیق آتش بدهیم تا خلأ آتش توپخانه و هواپیما را بتوانیم با خمپاره حل کنیم. این‌گونه بود که او در آذرماه سال ۱۳۶۰ مسئول تطبیق آتش خمپاره در عملیات طریق‌القدس شد.
فرمانده سپاه در دوران دفاع مقدس افزود: سردار احمد متوسلیان تیپ تازه‌تأسیسی را که در تهران تشکیل شده بود، فرماندهی می‌کرد. ما در جریان عملیات فتح‌المبین، این تیپ را بالای جاده دهلران بردیم. یک روز با احمد به دیدگاه رفتیم و به او گفتم که ۱۸۰ قبضه توپ پشت این تپه‌هاست. ما که توپخانه نداریم؛ فردا باید با همین‌ها توپخانه سپاه را تشکیل دهیم.
سرلشکر رضایی اضافه کرد: شهید وزوایی که فرمانده یکی از گردان‌های تحت امر احمد متوسلیان بود، همان شب عملیات به پشت ارتفاعات رفت و ما آنجا ۱۴۰ قبضه توپ را تحویل گرفتیم و به طهرانی‌مقدم تحویل دادیم و گفتیم که شما خمپاره را تحویل بدهید و بروید سراغ توپخانه؛ لذا ما در عملیات بیت‌المقدس، خودمان هم توپخانه داشتیم درحالی که تا قبل از آن از توپخانه ارتش استفاده می‌کردیم.
فرمانده اسبق سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با بیان اینکه استفاده از توپخانه نیازمند علم، تخصص و تجربه است؛ چون باید بر ریاضیات و علم مسلط بود، گفت: توپخانه سپاه را عده‌ای دانشجو بدون اینکه آموزش خاصی دیده باشند، طی چندماه تشکیل دادند. از آنجا به بعد بود که ما توپخانه ارتش و سپاه را با هم داشتیم؛ البته مدتی بعد سردار «محسن رفیق‌دوست» تعدادی توپ از روسیه و کره شمالی خریداری کرد و بعضاً از دشمن هم توپ‌هایی را به غنیمت می‌گرفتیم.
وی بیان کرد: زمانی که «جنگ شهر‌ها» شروع شد، نظر ما این بود که نباید شهر‌های دشمن را بزنیم؛ اما به دلیل اینکه شهر‌های ما را با موشک می‌زدند و ما کاری نمی‌توانستیم بکنیم، ناچار به مقابله به مثل شدیم؛ لذا شهید طهرانی‌مقدم را به اتفاق عده‌ای از نیروها برای آموزش موشکی به سوریه فرستادیم. محسن رفیق‌دوست را هم برای تهیه موشک به لیبی فرستادیم و حدود ۱۵ موشک از لیبی وارد کردیم تا اگر عراق به شهر‌های ما حمله موشکی کرد، ما هم تلافی کنیم. موشک‌ها را که به کرمانشاه بردیم، عراق حملات سنگینی را به شهر‌ها شروع کرد و ۱۵ شهر را به‌شدت بمب‌باران کرد.
سردار رضایی افزود: ما قصد شلیک موشک و پاسخ به رژیم بعثی عراق را داشتیم که افسران لیبی کارشکنی کردند و بخش‌هایی از قطعات موشک‌ها را جدا کرده و به سفارت لیبی برده بودند. من به آقای «موسی رفان» (از فرماندهان سپاه) گفتم ما به امام قول داده بودیم که اگر دشمن دوباره شهر‌های ما زد، مقابله کنیم؛ پس غیرتتان را نشان دهید. نیروهای ما نیز با تلاش فراوان موفق شدند ظرف مدت ۲۰ روز همه ایرادات را برطرف کنند و وقتی موشک را به سمت عراق شلیک کردیم، صدام تا مدت‌ها باور نمی‌کرد.
فرمانده اسبق سپاه پاسداران انقلاب اسلامی خاطرنشان کرد: توپخانه برای ما در دو عملیات سرنوشت‌ساز شد؛ اولین عملیات، عملیات فتح فاو و دیگری عملیات کربلای ۵ بود. اگر توپخانه نبود، ما قطعاً به فاو نمی‌رسیدیم و در کربلای ۵ نیز احتمالاً شکست می‌خوردیم.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام اظهار داشت: در جنگ و جریان تشکیل سپاه به لحاظ مسائل فنی و تشکیلاتی، تیپ، توپخانه، ادوات، جنگال و مخابرات یک روی سکه بودند و روی دیگر آن، ایمان الهی و معنویت رزمندگان بود.
وی در ادامه به جنایات صهیونیست‌ها علیه مردم غزه و لبنان گفت: ابزاری که رژیم صهیونیستی در جنگ علیه مردم مظلوم فلسطین به کار می‌بَرد، یک هفته قبل در کارخانجات تسلیحاتی آمریکا ساخته می‌شود تا علیه جبهه مقاومت شلیک شود؛ لذا همه تکنولوژی‌های آمریکا و اروپا پشت سر این رژیم اشغالگر است.
سرلشکر رضایی درباره هدف رژیم صهیونیستی از جنگ‌افروزی در منطقه، عنوان کرد: دشمن می‌گوید در غرب آسیا یا فقط ما باید باشیم و یا جمهوری اسلامی. رژیم صهیونیستی برای سرنوشت خودش می‌جنگد؛ درحالی‌که آمریکا برای تداوم سلطه‌گری و ابرقدرتی خود قصد دارد حضور خود در غرب آسیا را تثبیت کند؛ لذا جنگ امروز منطقه برای آمریکا و اسرائیل جنگ سرنوشت است. موضوع اصلی آن‌ها هم ایران است و در این زمینه، غزه و لبنان به عنوان خط دفاعی تمام کشور‌های غرب آسیا قرار گرفته‌اند. اگر لبنان و غزه سقوط کند دشمن به سمت سوریه، عراق، عربستان، ترکیه و ایران خواهد آمد.
فرمانده اسبق سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با بیان اینکه جنگ کنونی برای رژیم صهیونیستی و آمریکا جنگ نفت، گاز، ژئوپلیتیک و جنگ سرنوشت است، افزود: کسانی که صدام را برای جنگ آماده کردند، همان‌هایی هستند که امروز نتانیاهو را حمایت می‌کنند و پشت سر او ایستاده‌اند. جنگ کنونی یک جنگ ترویستی است که در تاریخ بشریت ثبت می‌شود؛ چراکه جنگ‌ها هیچ‌وقت جنگ‌های ترویستی نبودند؛ زیرا وقتی جنگی رخ می‌دهد، یکی از طرفین جنگ، کشور مقابل را تصرف می‌کند؛ اما شاهدیم که در این جنگ، آدم‌کشی و نسل‌کشی صورت می‌گیرد. ماهیت این جنگ، تروریستی است که علیه مسلمانان و جهان اسلام درحال انجام است. این در حالی است که بسیاری از کشور‌های دنیا این جنایت را برنمی‌تابند.
وی تصریح کرد: افق این جنگ روشن است. هرچه زمان بگذرد، پرده‌های این جنایات آشکارتر می‌شود و مردم دنیا از جمله اروپا و جهان اسلام عکس‌العمل بیشتری نشان خواهند داد. به همین دلیل، نیرو‌های انقلاب در داخل ایران و در کمک به مردم لبنان و فلسطین باید با تمام توان در صحنه باشند.
سرلشکر رضایی اضافه کرد: البته ما دنبال گسترش جنگ نیستیم؛ اما به جبهه مقاومت کمک می‌کنیم و در دفاع از خودمان هم کوچکترین تردیدی را نخواهیم داشت. هرچند درگیر مشکلات مختلف هستیم؛ اما غائله‌ای که از غزه و لبنان شروع شده و هدفش نابودی اسلام و مقابله با حضور ایران در منطقه است را برنمی‌تابیم؛ لذا باید آمادگی بیشتری داشته باشیم.

اخبار:

رئیس دانشگاه مطالعات راهبردی دفاعی کشور عمان: ابعاد جنگ تحمیلی ۸ ساله علیه ایران در دانشگاه‌های نظامی عمان مطالعه و تدریس می‌شود

حامد بن احمد بن سعید سکرون در جریان بازدید از موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس با بیان اینکه اطلاعات زیادی درباره گذشته و حال ایران از این موزه دریافت کردم، گفت: ابعاد جنگ تحمیلی ۸ ساله علیه ایران در دانشگاه‌های نظامی عمان مطالعه و تدریس می‌شود.