به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس، نشست خبری مراسم وداع و تشییع پیکرهای مطهر ۳۰۰ شهید والامقام گمنام دفاع مقدس، امروز با حضور سردار سرتیپ پاسدار «حسن حسنزاده» فرمانده سپاه حضرت محمد رسولالله (ص) تهران بزرگ در موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس برگزار شد.
در این مراسم که با حضور سردار «نادر ادیبی» مدیرعامل موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس، امیر «سلیم طباخی» رئیس سازمان امور موزهها و یادمانهای بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس و جمعی از خبرنگاران و اصحاب رسانه برگزار شد، جزییات مراسم وداع و تشییع پیکرهای مطهر ۳۰۰ شهید والامقام گمنام دفاع مقدس در تهران و استانهای سراسر کشور همزمان با سالروز شهادت حضرت صدیقه طاهره (س) توسط سردار حسنزاده تشریح شد.
سردار حسنزاده در این نشست طی سخنانی ضمن عرض تسلیت و تعزیت فرارسیدن ایام سوگواری حضرت فاطمه زهرا (س) و گرامیداشت یاد و خاطره شهدای والامقام بهویژه ۳۰۰ شهید گمنام تازه تفحصشده، اظهار داشت: به برکت خون پاک شهیدان گرانقدر، هر سال همزمان با سالروز شهادت حضرت زهرا (س) که به نام نامی شهدای گمنام مزین شده است، میزبان لالههای فاطمی و شهدای گمنام در تهران و همزمان در استانهای سراسر کشور هستیم.
فرمانده سپاه حضرت محمد رسولالله (ص) تهران بزرگ با تاکید بر اینکه شهدا مظهر اقتدار نظام و اسلام، ایستادگی، پایداری و مقاومت هستند، گفت: مراسم وداع با شهدا در شب شهادت حضرت فاطمه زهرا (س) در موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس برگزار میشود که ۲۰۰ پیکر شهید در مراکز استانها و ۱۰۰ شهید در تهران تشییع خواهند شد.
وی درخصوص مراسم تشییع پیکرهای مطهر شهدا در تهران خاطرنشان کرد: این مراسم روز پنجشنبه ساعت ۸ صبح از مقابل دانشگاه تهران برگزار شده و با حضور مردم انقلابی و شهیدپرور تا معراج شهدا ادامه خواهد داشت.
سردار حسنزاده با بیان اینکه تشییع شهدا هر سال یومالله جدیدی میآفریند، گفت: تشییع پیکر شهدا معانی و پیامهای بسیاری برای جهان به خصوص دشمنان انقلاب اسلامی و جبهه مقاومت دارد که ادامه و امتداد جهاد، مقاومت و فداکاری از این جمله است.
وی ادامه داد: حضور نوجوانان، جوانان و دختران نشان میدهد فرهنگ ایثار و شهادت نسل به نسل منتقل شده و جوانان در این مراسمها پیشرو هستند و به خوبی پیلم مقاومت را دریاقت کردهاند.
سردار حسنزاده با بیان اینکه شهدای گمنام از ویژگیهای خاصی برخوردار هستند، گفت: اگر امروز تبلر فرهنگ، راهبرد و هستههای مقاومت با حضور جوانان جهان اسلام تبلور یافته است، مرهون خون شهدا به ویژه شهدای گمنام هستیم.
وی افزود: با توجه به تجربیات ارزندهای که در سالهای گذشته کسب کردهایم، تمامی تمهیدات لازم برای برگزاری این رویداد عظیم اندیشیده شده است. جلسات متعددی با حضور مسئولان و دستگاههای اجرایی، امدادی، و خدماتی برگزار شده و هماهنگیهای لازم انجام گرفته است.
سردار حسنزاده ادامه داد: عزیزان ما در شهرداری تهران، علاوه بر اقدامات فرهنگی و تبلیغی مناسب، تدابیر لازم را در حوزه خدمات حملونقل و ترابری اتخاذ کردهاند. شرکت مترو و اتوبوسرانی، با برنامهریزی دقیق، آماده ارائه خدمات هستند تا مردم عزیزمان در این زمینه با هیچگونه مشکلی مواجه نشوند. همچنین مجموعه آتشنشانی در آمادهباش کامل قرار دارد.
وی عنوان کرد: در حوزه امداد و خدمات پزشکی نیز، اورژانس، هلال احمر، مجموعه بهداشت و درمان سپاه و بسیج تهران، و بسیاری از دستگاههای مرتبط دیگر آمادگی کامل خود را اعلام کردهاند تا خدمات لازم را به مردم ارائه دهند و برگزاری هرچه باشکوهتر این مراسم را تسهیل کنند.
فرمانده سپاه تهران بزرگ گفت: در زمینه نظم، انضباط، و امنیت نیز تدابیر مضاعفی در نظر گرفته شده است که جای هیچ نگرانی باقی نمیگذارد.
وی ادامه داد: علاوه بر این، ایستگاههای صلواتی و موکبهای مردمی توسط هیئتها، پایگاههای مقاومت بسیج، و سایر دستگاهها برپا خواهند شد تا به زائرین شهدای گمنام خدماترسانی کنند و شرایط را برای حضور مردم تسهیل نمایند.
سردار حسنزاده اظهار داشت: برادران در نیروی انتظامی تمهیدات لازم را اندیشیدهاند و محدودیتهای ترافیکی پیشبینی شده است که انشاءالله توسط خودشان از طریق رسانه ملی به اطلاع شما مردم عزیز خواهد رسید.
وی ادامه داد: در خصوص محل شهادت این ۳۰۰ شهید گرانقدر که امروز صحبتشان را میکنیم، باید عرض کنم که این عزیزان در عملیاتهای مختلف و در جغرافیاهای گوناگون تفحص شدهاند. این عملیاتها شامل عملیات خیبر در مجنون، کربلای ۵ در شلمچه، عملیات رمضان در شرق بصره، والفجر ۳ در مهران، عملیات عاشورا، عاشورای ۲، کربلای ۶ در سومار، مسلم بن عقیل در سومار، کربلای ۱ در مهران، تک دشمن در سال ۶۷ در شلمچه و مجنون، والفجر ۴، والفجر ۶، عملیات بدر در شرق دجله، کربلای ۴، والفجر یک و والفجر مقدماتی در فکه و تک دشمن در سال ۶۵ بوده است.
فرمانده سپاه حضرت محمد رسولالله (ص) گفت: این شهدای عزیز که از این جغرافیاهای مقدس تفحص شدهاند، نماد عزت، اقتدار، و ایثار ملت ما هستند. انشاءالله، روز پنجشنبه همه ملت عزیز ایران میزبان و میهمان این لالههای گلگون کفن فاطمی خواهند بود. ما نیز، به عنوان خادمین مردم عزیز، افتخار خدمت به این شهدای گرانقدر و ملت بزرگ ایران را داریم. مجموعه نیروهای مسلح، دستگاههای اجرایی، خدماتی، فرهنگی، و امدادی با تمام توان در خدمت مردم هستند.
وی در پایان خاطرنشان کرد: همچنین، طبق سنوات گذشته، در شب شهادت حضرت زهرا (سلاماللهعلیها)، مراسم وداع با این شهدای گمنام در موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس، بعد از نماز مغرب و عشا برگزار خواهد شد. پیشبینیها و تمهیدات لازم نیز در این خصوص صورت گرفته و ما میزبان همه مردم عزیز و عاشقان شهدا هستیم.
در ایام عملیات غرورآفرین کربلای پنج انجام شد: بازدید جمعی از طلاب کشورمان از یادمان والفجر یک
جمعی از طلاب حوزه علمیه قم با حضور در سرزمین های نور از یادمان والفجر۱ منطقه فکه بازدید کردند.