به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس، نخستین رویداد آموزشی ویژهی مدیران یادمانهای شهدای گمنام استان تهران با عنوان «مشعل داران» با حضور مسئولان موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس، بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس و مدیران یادمانهای استان تهران در موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس برگزار شد.
در ابتدای این مراسم سردار ادیبی خدمت به شهدا و آرمانهای آنها را توفیقی ویژه دانست و افزود: امیدوارم تا جان در بدن داریم و نفس میکشیم این توفیق همواره یکی از سرمایههای ما باشد.
وی افزود: شهدا این مسیر حفظ عزت و استقلال کشور را به سختی پیمودند؛ آن هم در شرایطی که جبهه استکبار با تمام قوا به میدان آمده بود و کشور در سختی و مشکلات به سر میبرد. شهدا در آن برهه توانستند ایستادگی کنند و افتخار بیافرینند و همت آنها باعث ایجاد شکوه و عظمت برای ایران در جهان اسلام و کل دنیا در نظر آزادیخواهان شد.
مدیرعامل موزه ملی انقلاب اسلامی تصریح کرد: پایداری و اقتدار امروز ایران مرهون مجاهدت و ایثار شهدای گرانقدر است از اینرو مسئول استمرار این حرکت برای تاریخ هستیم و مسئولیم تا به مردم برای پیمودن مسیر سعادت بر مبنای سیره و روش شهدا، کمک کنیم؛ لذا مسئولیت داشتن در یادمانهای شهدا وظیفه سنگینی است چرا که شما مشعلدار حرکت بزرگ انقلاب اسلامی هستید.
وی خاطرنشان کرد: آزادیخواهی مردم ایران به برکت خون شهدا در سراسر جهان شناخته شده و توجه مردم آزادیخواه را به سوی ایران جلب کرده است. امروز یادمانهای شهدا در حقیقت مرکز ارائه و ترویج معارف انقلاب اسلامی و دفاع مقدس هستند، جایی است که باید همه حلقههای کشور زیر سایه آنها متحد شوند تا نسل جوان با عظمت راه شهدا آشنا شوند لذا باید خود را قوی کنیم و در سایه شهدا مردم را گرد هم جمع کنیم.
سردار ادیبی گفت: هر جا حرف از شهداست، قاطبه مردم آنجا را بهترین جا برای خود میدانند و یادمان شهدا معبد و معبری برای رسیدن مردم به خداست. در یادمانها معنویت و روحیه انقلاب به هم متصل میشوند و ما باید تلاش کنیم در این یادمانها بستر را برای این رویداد مهم بیش از قبل فراهم کنیم. ما در موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس، خود را مامور به حمایت و خدمت به شما مدیران یادمانها میدانیم تا بتوانید در این مسیر با قدرت بیشتر و مشکلات کمتری خدمت کنید تا با همت شما شاهد بالندگی بیشتر فرهنگ ایثار و شهادت باشیم و این شبکه بزرگ یادمانهای کشور را به محلی برای ارتباط بیشتر با مردم تبدیل کنیم.
در ادامه اصحاب کریمی اظهار داشت: هدف از ایجاد یادمانها در سراسر کشور با محوریت این فرمایش رهبر معظم انقلاب اسلامی است که «شهدا امامزادگان عشقند»؛ از اینرو یادمانها کانونی از برکت و معنویت برای جامعه هستند که میتوانند برای تقویت روحیه امید و نشاط مردم موثر باشند.
کریمی خاطرنشان کرد: برخی یادمانها به دلیل ارتباطات و فعالیتهای قوی فرهنگی و اجتماعی بیشتر شناخته شده هستند که این باید در مورد سایر یادمانها نیز مورد توجه قرارگیرد تا مردم نسبت به یادمانهای اطراف خود و برنامههای آنها شناخت و اطلاع پیدا کنند.
وی تصریح کرد: ما به عنوان خادمان شهدا باید این نکته را مد نظر داشته باشیم که مدیریت کار شهدا در دست خود آنهاست و حالا که این توفیق نصیب ما شده باید قدر دانسته و اهتمام بیشتری برای خدمت در یادمانها نشان دهیم چرا که معتقدم اگر مرتکب اهمال یا سستی شویم، خودمان لنگ میمانیم و مسیر شهدا بی یاور نخواهد ماند.
مدیر امور مناطق و شهرستان های موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس گفت: معتقدم در مسیر خدمت به شهدا نباید منتظر روندهای سازمانی و ابلاغی یا تخصیص بودجههای خاص باشیم؛ بلکه با کار جهادی، فرهنگی و قلبی باید با مشارکت دادن مردم در امور یادمانها، این اماکن متبرک را به قطبهای فرهنگی کشور تبدیل کنیم تا گامی مهم و اثرگذار در مسیر ترویج فرهنگ ایثار و شهادت برداشته باشیم.
در پایان نیز جلسه پرسش و پاسخ با حضور مسئولان موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس برگزار شد و مدیران یادمان های شهدای گمنام استان تهران سوالات خود را مطرح کردند.
شایان ذکر است؛ این همایش اولین رویداد گردهمایی مدیران یادمانهای کل استان تهران بود که در آن به مباحث آموزشی، همفکری و همافزایی مدیران یادمانها پرداخته شد.
در موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس برگزار شد: آیین یلدای شهدایی
آیین یلدای شهدایی با حضور ۱۱۰ خانواده شهدا از جمله خانواده شهیدان عجمیان، علی وردی، رضوان، کلباسی، قربانخانی و جمعی از خانواده معظم شهدای مدافع حرم و امنیت در موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس برگزار شد.