به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس، امیر سرتیپ «نبی سهرابی» جانشین بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس در آیین اختتامیه بیستودومین دوره انتخاب بهترین کتاب دفاع مقدس که صبح امروز (دوشنبه) در موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس برگزار شد، ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهدا و ابلاغ سلام سردار کارگر اظهار داشت: امیدوارم هر دوره بتوانیم با انرژی بیشتری به کتاب بپردازیم و عنایت بیشتر به این مقوله فرهنگی در بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس داشته باشیم.
وی افزود: علیرغم اینکه فضای مجازی بیشتر زمان و فرصت انسانهای امروزی و جدید را به تصرف خودش درآورده و با توجه به کمخوانی کتاب در کشورمان، هیچگاه از اهمیت کتاب کاسته نشده است. تاریخ بهوسیله کتاب به ما رسیده است.
جانشین بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس با اشاره به اینکه باید کتاب فاخر تولید کنیم، در توضیح کتاب فاخر اظهار داشت: کتاب فاخر کتابی است که جریانسازی کند و حرکت ایجاد کند، مردم در همه عصرها از آن استفاده کنند و هرگاه مطالعه شد، تازگی داشته باشد. این کتاب برای همه جهانیان الهامبخش است.
وی افزود: تنها کتابی که معجزه الهی است و بهصورت مکتوب در اختیار انسانها قرار گرفته و خداوند آن را بر قلب پیامبر (ص) نازل کرده، قرآن است.
امیر سهرابی گفت: مأموریت بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس و سازمان تاریخ و ادبیات دفاع مقدس ابتدا حفظ آثار و ثبت و ضبط اینها برای نشر است که مهمترین بخش آن کتاب است و امیدواریم این آثار بهصورت ماندگار حفظ شوند. مهمترین بخش از این اقدامات، حفظ آثار و مکتوب کردن آنها است. وی اظهار داشت: این کار به معنای تبدیل وقایع دفاع مقدس، تاریخ شفاهی، روزشمار جنگ، خاطرات رزمندگان اسلام، وصیتنامه شهدای عزیز به کتاب برای حفظ و محفوظ ماندن آنها است تا قابلیت تبدیل شدن به مباحث دیگر فرهنگی را پیدا کنند.
جانشین بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس ادامه داد: زمانی که ما داستان یک رزمنده را تبدیل به کتاب میکنیم، آن کتاب تبدیل به داستان فیلم، فیلمنامه و در نهایت منجر به تولید فیلم میشود. این فرآیندی است که باید در مورد آثار دفاع مقدس داشته باشیم. این فرآیند تنها مختص فیلمها نیست؛ بلکه شامل سایر آثار هنری نیز میشود که باید از دفاع مقدس داشته باشیم.
وی خطاب به نویسندگان و هنرمندان حاضر در جمع گفت: شما بهوجودآورندگان این آثار و حافظان آنها هستید و باید بیاندیشید چگونه فکر، آثار و اثرات بهتر دفاع مقدس را بتوانید حفظ کنید و برای نسلهای آتی بهصورت ماندگار بهجا بگذارید تا همچنان از این آثار مقدس استفاده کنند.
امیر سهرابی افزود: ما میتوانیم به تعداد رزمندگان اسلام تاریخ شفاهی داشته باشیم، اما این کار نیازمند یک عزم ملی و وسیعی است و امکانات زیادی میخواهد و ممکن است به همه رزمندگان دسترسی نداشته باشیم و نتوانیم تمام خاطرات آنها را جمعآوری کنیم، اما تا آنجا که میتوانیم باید این کار را انجام دهیم.
وی با اشاره به اینکه تولید و نشر کتاب در حوزه دفاع مقدس از وظایف اصلی بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس است و فرهنگسازی بدون کتاب، تقریباً شدنی نیست، اظهار داشت: بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس در حال تولید و نگاشت حدود ۲ هزار عنوان کتاب دفاع مقدس در سال است که این کتابها هم جنبه محلی، استانی و شهرستانی دارند و تعداد کمی از اینها آثار ملی هستند، اما توسط استانهای ما تولید میشوند. حدود ۲ هزار ۵۰۰ کتاب به دبیرخانه جشنواره آمده است.
جانشین بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس در ادامه با اشاره به پایش تولید کتاب دفاع مقدس در حوزههای مختلف گفت: در بخش کودک و نوجوان باید تلاشهای بیشتر بکنیم و کتابهای فاخری در این زمینه برای کودکان و نوجوانان باید تولید شوند.
جانشین بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس گفت: کتاب دفاع مقدس آثار دفاع مقدس را ماندگار میکند، دستمایه و بنمایه آثار هنری قرار میگیرد و زبان گویای رزمندگان دفاع مقدس است.
در استودیو سرو موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس تهیه و تنظیم شد؛ مجموعه رقابتی آموزشی “نابغه”
مجموعه رقابتی آموزشی “نابغه” با حضور دانشآموزان و رقابت بین آنها در فضایی آموزشی و هیجانانگیز، در استودیوی سرو واقع در موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس تهیه و تنظیم شده و بهزودی از شبکه آموزش سیما پخش خواهد شد.