موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس

بازدید اعضای کمیسیون فرهنگی شورای شهر تهران از روند ساخت موزه زنان در دفاع مقدس و موزه تهران

موزه ملی انقلاب اسلامی ودفاع مقدس میزبان نخستین جلسه کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر تهران در سال ۱۴۰۴ بود.

به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس، نخستین جلسه کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران در سال جدید با حضور نرگس معدنی‌پور رئیس کمیسیون، علیرضا نادعلی نائب رئیس و سید احمد علوی از اعضای این کمیسیون و رئیس کمیته گردشگری، سردار مهدی امیریان مدیرعامل و جمعی از معاونین موزه در محل موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس برگزار شد.
این جلسه با هدف بررسی ظرفیت‌های فرهنگی، هنری و گردشگری، گسترش همکاری‌ها و ارزیابی پروژه‌های در حال احداث در این مجموعه فرهنگی تشکیل شد. در حاشیه این نشست، اعضای کمیسیون از بخش‌هایی چون موزه زنان در دفاع مقدس، موزه تهران در دفاع مقدس بازدید کردند.
موزه زنان در دفاع مقدس به‌عنوان پروژه‌ای در حال ساخت، با هدف معرفی نقش تاریخی و تأثیرگذار زنان در دوران جنگ تحمیلی طراحی شده است. در جریان بازدید، مسئولان پروژه گزارشی از روند پیشرفت عملیات عمرانی، طراحی محتوای روایت‌محور و برنامه‌ریزی برای بهره‌برداری از این موزه ارائه دادند. این فضا قرار است به‌عنوان بستری برای روایت فداکاری‌ها، نقش‌آفرینی‌ها و رشادت‌های زنان در جبهه و پشت‌جبهه شکل بگیرد.
همچنین موزه تهران، به‌عنوان دومین پروژه در دست احداث، با تمرکز بر بازنمایی نقش شهر تهران و شهروندان تهرانی در دوران انقلاب اسلامی و دفاع مقدس، در حال ساخت است. طراحی این موزه با رویکردی تعاملی و مبتنی بر روایت محله‌محور انجام شده و قرار است با بهره‌گیری از فناوری‌های نوین، تاریخ معاصر پایتخت را در قالبی هنری و جذاب به تصویر بکشد.
در پایان، اعضای کمیسیون فرهنگی و اجتماعی با ابراز رضایت از روند پیشرفت پروژه‌ها، بر ضرورت حمایت شورای شهر از توسعه زیرساخت‌های فرهنگی و تکمیل سریع‌تر این موزه‌ها تاکید کردند. نرگس معدنی‌پور در سخنانی با اشاره به اهمیت مستندسازی و بازنمایی میراث دفاع مقدس، گفت: «موزه‌هایی چون موزه زنان و تهران می‌توانند بستر انتقال ارزش‌های انقلابی، ایثار و هویت ملی به نسل جوان باشند و باید با نگاه راهبردی و هنرمندانه تقویت شوند.»
طبق مصوبات این جلسه، کمیسیون فرهنگی شورای شهر تهران آماده همکاری‌های مشترک با مدیریت موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس در حوزه تولید محتوا، برنامه‌ریزی رویدادها و تکمیل پروژه‌های در حال ساخت است.

اخبار:

در استودیو سرو موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس تهیه و تنظیم شد؛ مجموعه رقابتی آموزشی “نابغه‌”

مجموعه رقابتی آموزشی “نابغه‌” با حضور دانش‌آموزان و رقابت بین آن‌ها در فضایی آموزشی و هیجان‌انگیز، در استودیوی سرو واقع در موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس تهیه و تنظیم شده و به‌زودی از شبکه آموزش سیما پخش خواهد شد.

موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس؛ پیشرو در ارائه برنامه‌های فرهنگی نوین برای نسل جوان

در راستای حفظ و ترویج ارزش‌های انقلاب اسلامی و دفاع مقدس، موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس با تأکید بر نقش مؤثر فرهنگ و هنر، آمادگی خود را برای همکاری و اجرای رویدادهای تعاملی با نهادها و سازمان‌های مختلف اعلام کرد. این ابتکار، گامی اساسی در تقویت ارتباط با نسل جوان و انتقال مفاهیم ایثار و مقاومت با رویکردی نوین است.