موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس

دکتر جعفری: تکریم ارزش‌های دفاع مقدس باید در نسل جوان نهادینه شود

معاون هماهنگ‌کننده بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس و مقاومت گفت: امروز مهم‌ترین ماموریت ما انتقال فرهنگ دفاع مقدس به نسل‌های بعد است.

به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس، دکتر «علی‌اصغر جعفری» معاون هماهنگ‌کننده بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس و مقاومت امروز (یکشنبه) در یازدهمین جلسه رؤسا و دبیران ستاد‌های گرامیداشت مناسبت‌های دفاع مقدس و مقاومت که در موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس برگزار شد، اظهار داشت: برای بزرگداشت چهلمین سالگرد دفاع مقدس که سرلشکر باقری دستورالعمل آن را برای همه دستگاه‌ها فرستادند و در همین زمینه ستادی تشکیل شده، تحولات خوبی رقم خورد و به همین منظور نمایشگاه بزرگ دستاورد‌های دفاع مقدس با همکاری ۴۵ دستگاه برپا شد.
معاون هماهنگ‌کننده بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس و مقاومت ادامه داد: این تجربه باعث شد تا این ستاد‌ها به صورت دائمی برقرار باشند و ستاد بزرگداشت مناسب‌های ملی دفاع مقدس در قالب تمرکز بر ۴۳ برنامه ملی تعیین شد و به همه سازمان‌ها ابلاغ لازم صورت گرفت که دستگاه‌ها حسب ویژگی سازمانی خود برنامه‌هایی را داشته باشند.
جعفری افزود: سامانه «سادم» ایجاد شد تا برنامه‌های سالیانه همه دستگاه‌ها ثبت و بعد اقدام به بارگزاری گزارش عملکرد شود که دسترسی برای همه در دستگاه‌ها وجود دارد و این سامانه مبتنی بر خواسته‌های آماری خروجی می‌دهد که بر این اساس سال گذشته ۸۶ هزار فعالیت از سازمان‌ها گزارش شد.
معاون هماهنگ‌کننده بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس و مقاومت در ادامه گفت: دفاع مقدس مقطع حساس و مهمی از تاریخ ماست و یک واقعه تاریخی صرف نیست، بلکه مکتب، سبک زندگی و شیوه مدیریت است. لذا رهبر معظم انقلاب اسلامی در این‌باره مموکدا فرموده‌اند «نباید فراموش و تحریف شود».
وی با بیان اینکه، برای آنکه کشور به جایگاه خود برسد تا امروز بیش از ۲۳۰ هزار شهید تقدیم شده است، افزود: هر کدام از این شهدا بزرگ، موثر و اثرگذار بودند و آگاهانه برای ماندن ارزش‌های انقلاب رفتند؛ امروز ضریب نفوذ انقلاب و کشور ناشی از برکت همین خون‌ها است.
جعفری گفت: اندیشه انقلاب اسلامی در سطح جهان گسترش یافته و مخاطب جهانی پیدا کرده و امروز با همان آموزه‌ها جریانات مختلف در مقابل قدرت‌ها ایستادند که مردم یمن یک نمونه از آنهاست؛ ایستادگی مردم غزه و لبنان نیز در امتداد همین فرهنگ است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به این‌که تعداد زیادی از رزمندگان در سازمان‌های مختلف حضور داشته‌اند که اکنون بازنشسته هستند، تصریح کرد: این رزمندگان نباید به فراموشی سپرده شوند، ناجوانمردی است که این عزیزان فراموش شوند، لذا این عزیزان همواره باید به عنوان قهرمان، تکریم و تقدیر شوند.
معاون هماهنگ‌کننده بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس و مقاومت با تاکید بر این که تجربه نشان داده فعالیت‌های این حوزه باید موضوع‌محور باشد تا مانا و موج‌آفرین شود، افزود: ۴۳ برنامه ملی که تعیین شده هر کدام یک رویداد و محور هستند، البته الزام نیست همه دستگاه‌ها، همه ۴۳ برنامه را انجام دهند، اما هر دستگاه به فراخور ماموریت و کار خود، امکان انجام این برنامه‌ها را دارد.
وی گفت: امروز خوشبختانه ترویج فرهنگ دفاع مقدس و اقبال جامعه به آن، در مقایسه با هجمه‌ها بسیار بهتر از گذشته شده لذا باید توجه داشت که ایثار، جهاد، شهادت، مقاومت و دفاع مقدس یکی از ارکان سخنان رهبر معظم انقلاب در هر سخنرانی است که باید برای ما درس باشد.
جعفری با اشاره به نشست‌های فصلی این ستاد برای هماهنگی بیشتر افزود: هر سال قبل از سوم خرداد، هفته دفاع مقدس، روز مقاومت و سالروز شهادت سپهبد حاج قاسم سلیمانی و قبل از آغاز اردوهای راهیان نور یک نشست داریم که در هر نشست علاوه بر ارزیابی و بررسی برنامه‌ها، هر دستگاه را بر اساس آمارش در سامانه ارزیابی می‌کنیم ونهایتا پایان هر فصل دستگاه برتر معرفی می‌شود.
وی گفت: امروز مهم‌ترین ماموریت ما انتقال فرهنگ دفاع مقدس به نسل‌های بعد است. رهبر معظم انقلاب اسلامی در این زمینه فرموده‌اند که «پیشکسوتان کاری کنند که جوانان نگاهشان به دفاع مقدس مثل شما باشد»، البته نسل جدید اطلاعاتش کم است و ما هنوز خوب مفاهیم و ارزش‌های آن برهه را منتقل نکرده‌ایم، اما مثلا شهدای شاخصی که فیلم و سریال از آنها درست شده بین جوانان شناخته‌ شده‌تر هستند، یعنی نسل جوان را با زبان خود باید با این معارف آشنا کنیم.
معاون هماهنگ‌کننده بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس و مقاومت به ضرورت بهره‌گیری از شیوه‌های نو و استفاده از فضای مجازی و تولید فیلم و سریال اشاره کرد و افزود: برخی دستگاه‌ها می‌توانند به حوزه تولید آثار ورود کنند، مثلا وزارت نفت چند فیلم وزارت ارشاد را پشتیبانی کند؛ در جشنواره فیلم فجر نیز یکی دو سالی است که پنج شش فیلم دفاع مقدس ارائه می‌شود.
جعفری ادامه داد: نقش میراث فرهنگی، پست و مخابرات نقش‌های مهمی بوده، چرا این دستکاه‌ها تاریخ شفاهی و تولید آثار ندارند، باید تولید کرد و سرریز این تولیدات به رسانه‌ها برسد.
معاون هماهنگ‌کننده بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس و مقاومت افزود: باید گرامیداشت سوم خرداد در خور توجه باشد و تکریم آن در نسل جوان نهادینه شود، این حادثه عظیم و بی‌نظیر نباید که سرد و بی‌روح گرامی داشته شود.
در ادامه این نشست سرهنگ پاسدار «محمد یوسفیان» معاون روابط عمومی و امور بین‌الملل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس و مقاومت به ارائه گزارشی از وضعیت دستگاه‌ها پرداخت و گفت: وزارت آموزش و پروش، وزارت کشور و قوه قضائیه به ترتیب از فعال‌ترین دستگاه‌ها در رابطه با ثبت اقداماتشان در سامانه و بارگزاری گزارش‌ها در سال ۱۴۰۳ هستند که از این دستگاه‌ها تقدیر خواهد شد.
برخی نمایندگان دستگاه‌ها نیز در ادامه این نشست با بیان برخی انتقادات و پیشنهادات و ارائه گزارش‌ها از کم و کیف حضور دستگاه مطبوع خود در این حوزه در ویژه‌برنامه‌ای بزرگداشت سوم خرداد سخن گفتند.

اخبار:

آغاز نمایش آثار هجدهمین جشنواره بین‌المللی فیلم مقاومت

نمایش رسمی آثار هجدهمین جشنواره بین‌المللی فیلم مقاومت از روز یکشنبه ۲۸ اردیبهشت‌ماه در موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس آغاز خواهد شد. در نخستین روز از برنامه‌های این رویداد فرهنگی، علاوه بر اکران فیلم‌های متنوع، نشست‌های تحلیلی، کارگاه‌های آموزشی و آیین تکریم، تجلی اخوت امت محور مقاومت و خانواده‌های معظم شهدا و تجلیل از هنرمندان پیشکسوت سینمای انقلاب و دفاع مقدس نیز در سالن‌های مختلف این مجموعه برگزار خواهد شد.

بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس و مقاومت، دستگاه برتر ایجاد و راه‌اندازی موزه‌های دفاع مقدس شد

بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس و مقاومت، دستگاه برتر ایجاد و راه‌اندازی موزه‌های دفاع مقدس شناخته شد و مورد تجلیل وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری قرار گرفت.